Germania vrea un "FBI fiscal" pentru combaterea evaziunii fiscale

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 14:13
1545 citiri
Germania vrea un "FBI fiscal" pentru combaterea evaziunii fiscale

Ministrul german de finante Wolfgang Schauble a declarat joi ca ar saluta crearea unui "FBI fiscal" pentru a limita posibilitatea ca evazionistii sa ascunda bani in paradisurile fiscale din strainatate.

Schauble a afirmat pentru cotidianul Suddeutsche Zeitung ca, in lumina recentelor dezvaluiri privind evaziunea fiscala prin detinerea de conturi offshore, guvernul german are nevoie de o capacitate mai mare de a-i urmari pe cei care incalca legea, relateaza site-ul thelocal.de.

Daca cele 16 landuri germane individuale vor "ca biroul federal fiscal sa aiba o putere mai mare in combaterea evaziunii fiscale, atunci ar fi cu siguranta un pas binevenit", a declarat Schauble, politician crestin-democrat. El a precizat ca doar a acorda o autoritate mai mare guvernului central nu ar fi suficient - landurile trebuie sa coopereze mai mult unele cu altele.

"Esenta problemei este faptul ca landurile permit ca diferitele strategii de combatere a evaziunii fiscale sa functioneze una impotriva alteia si nu lipsa unei coeziuni intre guvernul federal si landuri", a declarat el publicatiei citate.

Ideea de a intari lupta impotriva evaziunii fiscale nu este noua. Steffen Kampeter, oficial in cadrul Ministerului de Finante, a declarat saptamana trecuta ca "Germania are nevoie de un FBI pentru a combate frauda fiscala internationala".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FBI fiscal Europa, #evaziune fiscala Uniunea Europeana, #FBI fiscal Germania, #combatere evaziune fiscala Europa , #UE