Grecia si Portugalia vor asistenta tehnica din partea Bancii Mondiale

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 08:40
1121 citiri
Grecia si Portugalia vor asistenta tehnica din partea Bancii Mondiale

Banca Mondiala, institutie care in mod normal se ocupa de tarile in curs de dezvoltare, a anuntat luni ca a demarat discutiile cu Portugalia si Grecia in legatura cu posibilitatea de a oferi asistenta tehnica pentru aceste doua tari din zona euro care beneficiaza in prezent de asistenta financiara internationala, transmite AFP.

"Discutii preliminare se deruleaza in prezent cu Portugalia si Grecia, la cererea guvernelor din cele doua tari, cu privire la posibilitatea oferirii de asistenta tehnica", a declarat purtatorul de cuvant al Bancii Mondiale, Frederick Jones. Potrivit acestuia discutiile cu Grecia se concentreaza pe reformarea mediul de afaceri astfel incat sa stimuleze cresterea economica. "Discutiile cu Portugalia sunt intr-un stadiu incipient", a adaugat Frederick Jones.

La inceputul lunii septembrie, presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, a apreciat ca expertiza institutiei pe care o conduce ar putea fi utila tarilor europene care se confrunta cu dificultati, in special Greciei, si a subliniat ca este gata sa ajute orice tara care va face o cerere.

Grecia si Portugalia urmeaza in prezent masuri de austeritate impuse de creditorii internationali (Fondul Monetar International, Banca Centrala Europeana si Comisia Europeana) in schimbul ajutoarelor financiare oferite.

Orientata pe ajutoarea celor mai sarace state, Banca Mondiala a fost foarte rar solicitata sa ajute economiile dezvoltate. Totusi, Grecia si Portugalia ar putea beneficia de experienta pe care a dobandit-o Banca Mondiala dupa ce a ajutat tari precum Coreea de Sud si Indonezia sa treaca peste crizele lor economice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Banca Mondiala asistenta tehnica Grecia, #Banca Mondiala asistenta tehnica Portugalia, #Banca Mondiala ajutor tari euro , #UE