Guvernul britanic se opune impozitul la nivelul UE

Miercuri, 11 August 2010, ora 11:18
1218 citiri
Guvernul britanic se opune impozitul la nivelul UE

Guvernul britanic nu este de acord cu propunerea comisarului pentru Buget, Janusz Lewandowski, de introducere a unui impozit la nivelul Uniunii Europene, transmite AFP, citat de Mediafax.

"Executivul britanic se opune tuturor impozitelor directe de finantare a bugetului UE", a declarat lordul James Sassoon, subsecretar de stat in Ministerul Finantelor.

El a adaugat ca Marea Britanie considera ca fiscalitatea trebuie sa fie determinata de statele membre la nivel national si va recurge la dreptul de veto in privinta proiectului de creare a unui impozit pentru UE.

Premierul conservator David Cameron a castigat alegerile din luna mai cu un program bazat pe euroscepticism, care promite combaterea oricarui transfer de putere catre Bruxelles.

Sassoon a reactionat astfel la o propunere a comisarului pentru Buget Janusz Lewandowski, care a indicat intr-un interviu aparut luni ca vizeaza introducerea unui impozit care sa alimenteze direct bugetul european.

"Aud de la mai multe autoritati, inclusiv de la cele din Berlin, ca vor sa diminueze contributiile la bugetul european. Aceasta deschide usa ideii unei surse de venit proprii, care sa nu fie revendicata de ministerele de Finante", a spus Lewandowski pentru publicatia Financial Times Deutschland.

In prezent, UE nu taxeaza direct cetatenii europeni, finantandu-se in principal prin contributiile statelor membre.

CE a anuntat, intr-un comunicat, ca nu propune si nici nu sprijina introducerea unui impozit european direct.

Comisia sustine ca Lewandowski nu a cerut introducerea unui impozit european direct, ci a remarcat doar ca, dat fiind ca multe state membre se confrunta cu masuri de austeritate severe, acestea ar fi favorabile unei reduceri a contributiei lor la bugetul european si, prin urmare, va fi necesar sa se gaseasca alte surse de venituri.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #britanic, #impozit , #UE