Hollande: Bugetul UE, un acord de compromis

Marti, 12 Februarie 2013, ora 17:57
1307 citiri
Hollande: Bugetul UE, un acord de compromis

Bugetul Uniunii Europene stabilit vineri in cadrul ultimului Consiliu European reprezinta acordul "cel mai putin rau" la care puteau ajunge statele europene din cauza perioadei de criza, este parerea Presedintelui Frantei, François Hollande.

"A fost acordul, in contextul pe care il cunoastem, cel mai putin rau ce putea fi gasit", atat "in ce priveste volumul cheltuielilor (960 miliarde de euro), cat si in termeni de sustinere a cresterii sau de mentinere a Politicii Agricole Comune (PAC)", a afirmat presedintele francez la Paris, intr-o conferinta de presa comuna cu seful guvernului luxemburghez, Jean-Claude Juncker, potrivit Agerpres.

"In cursul anului 2013, ce va fi inca dificil, va trebui sa sustinem atat cat va fi posibil cresterea, pentru care vom lucra cu obstinatie", a mai precizat Hollande.

El a salutat in Jean-Claude Juncker "un partener, un prieten care a facut mult pentru Uniunea Europeana, pentru Eurogrup", pe care primul ministru luxemburghez l-a prezidat pana de curand.

Acesta a adaugat ca "esential era sa se incheie un bun acord bugetar pentru o perioada de sapte ani". Vorbind despre "o usoara deceptie", el a subliniat ca "PAC a fost pastrata in ansamblul sau", "elemente de crestere si-au gasit o traducere bugetara', iar "instrumentele de crestere au fost mentinute grosso modo".

#Hollande buget UE, #acord buget european, #declaratii Hollande UE , #UE