Irlanda preia presedintia semestriala a Uniunii Europene

Miercuri, 02 Ianuarie 2013, ora 12:28
1926 citiri
Irlanda preia presedintia semestriala a Uniunii Europene

Irlanda a preluat, marti, presedintia semestriala a Uniunii Europene. In acest context, guvernul de la Dublin a promis ca 2013 va fi "anul relansarii".

Premierul irlandez Enda Kenny a promis, in cadrul unei ceremonii care a marcat inceputul presedintiei irlandeze a UE, ca aceasta va aduce o "noua speranta" oamenilor in plina criza economica, potrivit Mediafax.

"Stim cu totii foarte bine, aici in Irlanda, ca aceasta criza a insemnat sacrificii enorme", a declarat Enda Kenny.

"Populatia din Europa si Irlanda trebuie sa stie si sa vada ca se fac progrese. Aceasta este urmatorul pas catre relansare", a adaugat el.

Irlanda a preluat pentru a saptea oara presedintia blocului comunitar, iar asteptarile la nivelul UE fata de viitoarele actiuni ale acestui stat sunt mari.

In cadrul ceremoniei, Kenny a salutat garda de onoare si fanfara care a cantat Oda Bucuriei de Beethoven, imnul UE. El a asistat, de asemenea, la momentul in care copiii au lansat 40 de baloane care au marcat implinirea a 40 de ani de la aderarea Irlandei la Comunitatea Economica Europeana.

Ceremonia simpla de la Castelul Dublin nu a atras foarte multe persoane. Politicienii si demnitarii aproape ca au depasit numeric cei aproximativ 100 de participanti din public.

Irlanda sustine in continuare Romania pentru aderarea la spatiul Schengen, a afirmat, in luna octombrie, Ambasadorul Republicii Irlanda la Bucuresti, Oliver Grogan, in cadrul unei intalniri cu autoritatile romane.

Irlanda, care va prelua presedintia UE in 2013, sustine aderarea Romaniei la Schengen

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presedintie UE, #Irlanda presedintie UE, #economie UE 2013, #relansare economie UE , #UE