Jean-Claude Trichet este noul presedinte al G30

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 18:14
1190 citiri
Jean-Claude Trichet este noul presedinte al G30

Jean-Claude Trichet, fostul presedinte al Bancii Centrale Europene, este noul presedinte G30, un grup consultativ format din bancheri, legislatori si economisti importanti.

Dupa opt ani in care a condus BCE, Trichet il va inlocui pe Jacob Frenkel, fost guvernator al Bancii centrale a Israelului, in functia de presedinte si director general al G30.

"Este un moment cu provocari extraordinare pentru sistemul economic si financiar global, iar G30 va continua sa aduca contributii importante la dezbaterile politice si la imbunatatirea intelegerii cailor pentru stabilitate si crestere economica", a declarat Jean-Claude Trichet.

Infiintat in 1978, G30 se descrie ca o "organizatie privata internationala nonprofit". Printre membrii G30 se numara succesorul lui Trichet la conducerea BCE, italianul Mario Draghi, omologii sai de la Banca centrala a Marii Britanii, Mervyn King, Banca centrala a Canadei, Mark Carney, Banca centrala a Chinei, Zhou Xiaochuan, precum si economisti reputati cum este laureatul premiului Nobel pentru economie, Paul Krugman, si fostul economist sef al FMI, Kenneth Rogoff.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trichet functie noua, #Trichet director G30, #grup consultativ bancheri G30 Trichet , #UE