Leonard Orban: Este necesara crearea unei uniuni politice in cadrul UE

Luni, 18 Iunie 2012, ora 20:21
1018 citiri
Leonard Orban: Este necesara crearea unei uniuni politice in cadrul UE

Crearea unei uniuni politice sau a unei constructii de tip federal pe teritoriul UE reprezinta obiectivul principal catre care trebuie sa ne indreptam pe termen lung, a declarat Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene.

Declaratia a fost facuta in cadrul dezbaterii cu titlul "Romania si semestrul european", organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

"La ora actuala exista o singura alternativa, respectiv dezintegrarea zonei euro si a Uniunii Europene. Tocmai de aceea, trebuie sa se actioneze in sensul crearii pe termen lung a unei uniuni politice sau a unei constructii de tip federal pe teritoriul UE. In cadrul reuniunii Consiliului European care va avea loc pe 28 si 29 iunie vor fi luate decizii importante pe mai multe paliere, printre care se numara agenda de masuri privind cresterea economica, dar si o prima viziune referitoare la ceea ce se poate intampla pe termen lung cu viitorul zonei euro si a Uniunii Europene in ansamblul ei", a afirmat Leonard Orban.

Potrivit acestuia, au fost luate deja masuri de consolidare fiscala care se regasesc in Tratatul Fiscal, dar si in alte documente elaborate in procesul de guvernanta economica.

"Decidentii europeni au o misiune dificila in identificarea celor mai potrivite instrumente menite sa sprijine procesul de consolidare economica. Noi nu trebuie insa sa avem asteptari foarte mari, deoarece si marja de actiune a decidentilor europeni e limitata. Ceea ce conteaza cel mai mult la ora actuala este continutul masurilor ce vor fi adoptate in cadrul Consiliului European care va avea loc la sfarsitul lunii iunie", a precizat Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UE uniune politica, #UE constructie tip federal, #unitate UE, #zona euro dezmembrare , #UE