Marea Britanie vrea mai multa putere in UE: Noi si nemtii suntem inima Europei!

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 11:33
2662 citiri
Marea Britanie vrea mai multa putere in UE: Noi si nemtii suntem inima Europei!
Foto: Facebook/George Osborne

Economiile Marii Britanii si Germaniei reprezinta "inima Europei", sustine ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, inaintea discutiilor de la Berlin cu privire la reformarea Uniunii Europene.

Osborne urmeaza sa se intalneasca cu ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, pentru a pune la punct ultimele detalii privind incercarea Marii Britanii de a-si renegocia statutul de membru al Uniunii Europene.

Asigurarea sustinerii din partea nemtilor este un element esential pentru ca Marea Britanie sa-si duca planurile la bun sfarsit, iar David Cameron a solicitat deja ajutorul cancelarului Angela Merkel, observa BBC.

"Economiile Marii Britanii si Germaniei sunt inima Europei, motorul principal pentru crestere si locuri de munca. Impreuna suntem cea de-a treia cea mai mare economie a lumii, dupa America si China, iar de la sfarsitul crizei noi am generat doua treimi din cresterea Uniunii Europene", a declarat George Osborne.

"Insa viitorul ascunde provocari pentru economiile noastre. Trebuie sa reducem gradul de indatorare si sa sporim productivitatea. Pentru asta avem nevoie de o Uniune Europeana puternica, adaptata la provocarile de astazi si care sa functioneze in beneficiul tuturor celor 28 de state membre", a completat acesta, subliniind inca o data de ce Marea Britanie are dreptul sa-si renegocieze statutul.

"Reformarea Marii Britanii si planurile de renegociere sunt menite sa contribuie la asta (n.red. - o Uniune Europeana mai puternica), tocmai de aceea discutiile cu partenerii-cheie din Europa sunt atat de importante", spune Osborne.

Marea Britanie si Germania, vechi parteneri de afaceri

George Osborne are in plan si o vizita la fabrica Siemens din capitala Germaniei si, de asemenea, se va adresa unui auditoriu format din lideri ai lumii germane de business, in cadrul conferintei organizate de Federatia Industriilor din Germania.

In luna mai, Camera de Comert si Industrie a Germaniei avertiza ca o eventuala iesire din UE ar fi "un dezastru" pentru cele doua tari.

In plus, mediul german de afaceri s-a aratat "consternat" la aflarea vestii ca Marea Britanie avea in plan un referendum cu privire la statutul sau de membru al UE, sustine unul dintre reprezentantii organizatiei germane.

Planurile de renegociere propuse de David Cameron vor fi dezbatute formal pentru prima data de catre cei 28 de lideri ai Uniunii Europene in cadrul unui summit care va avea loc la Bruxelles in luna decembrie.

O.D.

#Marea Britanie UE, #Marea Britanie membru UE , #UE