Martin Schulz, propus ca presedinte al Comisiei Europene de socialistii europeni

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 13:32
1436 citiri
Martin Schulz, propus ca presedinte al Comisiei Europene de socialistii europeni

Social-democratul german Martin Schulz, actualul presedinte al Parlamentului European, a fost anuntat miercuri drept "candidat desemnat" al Partidului Socialistilor Europeni (PSE) pentru functia de presedinte al Comisiei Europene.

Anuntul a fost facut de trezorierul PSE, Ruairi Quinn, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Bruxelles si la care a participat si Martin Schulz. Potrivit lui Quinn, care a condus grupul de lucru al PSE pentru desemnarea candidatului, 19 dintre cele 32 de partide socialiste afiliate la formatiunea paneuropeana au sustinut candidatura lui Schulz.

Martin Schulz, in varsta de 57 de ani, a fost propus de Partidul Socialist German (SPD), iar candidatura sa a fost sustinuta si de socialistii francezi, dupa cum a asigurat actualul presedinte al PE in conferinta de presa.

El a declarat ca este onorat sa primeasca sprijinul PSE pentru candidatura sa si a precizat ca principala sa misiune este restabilirea increderii europenilor.

"In februarie 2010, numai 488 de eurodeputati au votat pentru Comisie si presedintele ei. Vreau ca in 2014 sa-si spuna cuvantul 390 de milioane de cetateni", a mai spus Schulz.

Ales presedinte al grupului socialist din legislativul comunitar in 2004, Martin Schulz a fost desemnat presedinte al PE la inceputul lui 2012, in virtutea unui acord de alternanta cu conservatorii.

#Martin Schulz Comisia Europeana, #presedinte Comisia Europeana, #socialisti europeni presedinte CE , #UE