Merkel, Barroso si Van Rompuy vin miercuri, la Bucuresti. Cu cine se intalnesc

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 09:56
2039 citiri
Merkel, Barroso si Van Rompuy vin miercuri, la Bucuresti. Cu cine se intalnesc

Cancelarul german Angela Merkel, Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, sunt doar trei din numele sonore care vor participa la congresul Partidului Popular European de la Bucuresti, din perioada 17-18 octombrie.

Alte figuri importante prezente pe lista vorbitorilor la congres sunt Presedintele Georgiei si prim-ministrii Belgiei, Finlandei, Greciei, Lituaniei, Moldovei, Poloniei si Ungariei.

Congresul PPE va avea loc la Palatul Parlamentului si prevede interventii ale sefilor de stat si de guvern prezenti, precum si alegeri pentru conducerea PPE, se arata intr-un comunicat de presa al partidului.

In prima zi vor lua cuvantul oficialii europeni Jose Manuel Barroso, Herman Van Rompuy, dar si Cancelarul Angela Merkel si Presedintele Traian Basescu.

Joi sunt prevazute discursuri din partea premierilor Ungariei, Finlandei si Portugaliei.

Partidul Popular European este cel mai mare partid european de centru-dreapta, si include 73 de partide din 40 de tari, fiind si cel mai mare grup din Parlamentul European. Pe langa Presedintele Comisiei Europene si cel al Consiliului European, mai fac parte din acest grup 16 sefi de stat si de guvern din Uniunea Europeana, precum si 13 membri ai Comisiei Europene.

#vizita Merkel Bucuresti, #vizita Barroso Bucuresti, #congres PPE, #congres populari europeni , #UE