Merkel: Europa are nevoie de o uniune politica

Luni, 25 Iunie 2012, ora 19:13
1223 citiri
Merkel: Europa are nevoie de o uniune politica

Obiectivul Europei este crearea unei uniuni politice, cu o supraveghere mai puternica, a declarat, luni, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, adaugand ca cea mai mare economie europeana isi mentine opozitia fata de introducerea unor obligatiuni comune ale zonei euro.

Introducerea unor instrumente comune de datorie la nivelul uniunii monetare ar fi contraproductiva, a spus Merkel, prezenta la un eveniment pentru dezvoltare durabila desfasurat la Berlin, potrivit Bloomberg.

"Toate privirile vor fi atintite asupra Germaniei (la summit-ul UE de joi si vineri, n.r.). Ma tem ca la momentul respectiv vom discuta din nou prea mult despre idei pentru responsabilitatea comuna si prea putin despre imbunatatirea supravegherii", a afirmat cancelarul.

Popunerile pentru introducerea de obligatiuni si tiluri comune in zona euro, precum si pentru o asigurare comuna a depozitelor bancare sunt "gresite si contraproductive", a spus seful executivului german.

Scopul este formarea unei uniuni politice in Europa, cu o supraveghere mai puternica, a adaugat Merkel.

Mai multe state europene ale caror costuri de finantare au crescut puternic din cauza crizei datoriilor sustin introducerea de obligatiuni comune. Propunerea este, de asemenea, agreata si de un numar ridicat de investitori si analisti. Þarile cu situatie fiscala solida si costuri reduse de imprumut, precum Germania, resping insa planul.

#Merkel uniune politica, #Merkel eurobonduri, #Merkel euroobligatiuni, #Merkel summit UE , #UE