Merkel, in Beijing: Europa are capacitatea de a depasi criza datoriilor

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 13:02
1296 citiri
Merkel, in Beijing: Europa are capacitatea de a depasi criza datoriilor

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, si-a incheiat sambata vizita in China, in timpul careia a incercat sa convinge Beijingul de capacitatea Europei de a depasi criza datoriilor.

In timpul vizitei sale de trei zile, Merkel a laudat atuurile monedei unice europene si i-a solicitat Chinei sa faca presiuni asupra Iranului si sa condamne Siria in cadrul ONU.

"Euro in calitate de moneda comuna a facut Uniunea Europeana (UE) mai puternica", a dat asigurari cancelarul german, "etaland" in fata gazdelor chineze "marile progrese pe care UE si tarile care au adoptat euro le-au facut in acesti ultimi doi ani".

Angela Merkel, pe care autoritatile chineze au impiedicat-o sa aiba intrevederi cu jurnalisti si cu un cunoscut avocat, si-a incheiat vizita oficiala la Canton, mare metropola din sudul Chinei. Aici, ea a asistat impreuna cu premierul chinez Wen Jiabao la un forum comercial.

"China nu are nici intentia, nici capacitatea de a "cumpara Europa", a declarat acesta din urma.

China detine peste 550 de miliarde de dolari din datoria suverana europeana, potrivit informatiilor vehiculate de experti, dar neconfirmate la nivel oficial.

#Merkel vizita Beijing, #criza datoriilor suverane Beijing, #Merkel vizita China , #UE