Merkel si Sarkozy nu se mai cearta pe rolul BCE

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 09:32
1294 citiri
Merkel si Sarkozy nu se mai cearta pe rolul BCE

Franta si Germania s-au inteles sa nu se mai certe in public cu privire la rolul Bancii Centrale Europene in salvarea zonei euro de la o aprofundare a crizei datoriilor suverane.

Presedintele Nicolas Sarkozy si cancelarul german, Angela Merkel, au declarat, dupa discutiile cu prim ministrul italian Mario Monti, ca ei au incredere in aceasta banca centrala independenta si ca nu se vor atinge de mandatul sau de lupta cu inflatia, prin propunerile de schimbare la tratatul Uniunii Europene menite sa asigure o uniune fiscala mult mai stransa.

"Ne-am aratat increderea in BCE si liderii sai si am hotarat ca, din respect fata de independeta acestei institutii esentiale in UE, trebuie sa ne abtinem sa mai facem aprecieri pozitive sau negative la adresa sa", a declarat Sarkozy la conferinta de la Strasbourg, citat de Reuters.

De asemenea, ei si-au aratat sustinerea pentru Monti si increderea ca va trece peste provocarile economice ale Italiei, replicile formand un contrast puternic raportat la neincrederea pe care au aratat-o pentru predecesorul sau, Silvio Berlusconi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel Sarkozy cearta BCE, #rolul BCE, #lideri ue , #UE