Merkel vrea un nou tratat. Ministrii europeni, nu

Duminica, 26 August 2012, ora 10:00
1951 citiri
Merkel vrea un nou tratat. Ministrii europeni, nu

Cancelarul german Angela Merkel doreste crearea unui nou fundament juridic, ce presupune o mai mare integrare pentru cele 27 tari membre UE. Propunerea, insa, a fost respinsa intr-un cadru informal, de cativa ministri de externe UE.

Termenul limita ar fi anul acesta, tocmai de aceea sefii de stat si liderii Uniunii Europene ar trebui sa convoace deja un grup de lucru, scrie publicatia EFE.

Nikolaus Mayer-Landrut, consilierul pentru politica europeana al lui Merkel, a comunicat deja propunerea concelarului german la Bruxelles, potrivit Der Spiegel, citat de Agerpres.

Summitul UE din decembrie este punctul in care ar trebui stabilita o data concreta in care va fi convocat noul grup, a carui responsabilitate va fi redactarea unui nou tratat UE.

Potrivit publicatiie germane, Angela Merkel ar face presiuni asupra partenerilor sai europeni de foarte mult timp, pentru a-i convinge sa completeze tratatul fiscal convenit cu Eurogroup, cu o noua uniune politica.

Planurile cancelarului german includ si noi atributii pentru Curtea Europeana de Justitie, precum aceea de a supraveghea bugetele tarilor membre, dar si competenta de a sanctiona tarile care nu respecta criteriile de deficit.

Revista sustine, insa, ca initiativa angelei Merkel nu a avut succes intre partenerii europeni. Acestia ar fi respins propunerea cancelarului, intr-o intalnire informala a zece ministri de externe, scrie Der Spiegel.

#Angela Merkel Uniunea Europeana, #integrare Uniunea Europeana, #tratat integrare Uniunea Europeana, #uniune politica Uniunea Europeana , #UE