Ministrii de Finante din UE au convenit inceperea reducerii deficitelor bugetare in 2011

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 22:32
1184 citiri
Ministrii de Finante din UE au convenit inceperea reducerii deficitelor bugetare in 2011

Ministrii de Finante din Uniunea Europeana au convenit, marti, inceperea reducerii deficitelor bugetare cel tarziu in 2011, chiar daca mentinerea masurilor de stimulare economica este necesara pentru a proteja relansarea economica.

"Este important ca politicile economice sa ramana expansioniste, dar si sa redactam si sa comunicam strategiile de renuntare la masurile de stimulare", a declarat ministrul de Finante din Suedia, Anders Borg, a carui tara detine presedintia prin rotatie a Uniunii Europene.

Borg a avertizat ca situatia finantelor publice europene se va inrautati rapid, daca nu va avea loc o restructurare bugetara ferma.

Guvernele europene au alocat sume de ordinul miliardelor de euro masurilor de stimulare a cresterii economice si de sustinere a pietei muncii.

Deficit bugetar mediu in zona euro va atinge nivelul record de 6,9% din PIB in 2010, pragul maxim de 3% urmand sa fie depasit in toate tarile din regiune, potrivit estimarilor Comisiei Europene.

Rata somajului va ajunge la 10,9% in 2011, cel mai ridicat nivel consemnat dupa anul 1995. Comisia Europeana urmeaza sa publice miercuri rapoarte referitoare la eforturile Frantei, Spaniei, Irlandei, Greciei si Marii Britanii (care nu este in zona euro) de a incepe reducerea deficitelor.

CE va anunta termenul pana la care Germania si alte opt state trebuie sa aduca deficitele bugetare sub pragul de 3% din PIB. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#finante, #ue, #deficit bugetar , #UE