Ministru german: Inca 10 milioane de refugiati sunt pe drum!

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 11:30
5385 citiri
Ministru german: Inca 10 milioane de refugiati sunt pe drum!
Foto: Wikimedia

Europa se poate trezi asaltata in acest an de un numar mult mai mare de refugiati, afirma un oficial al guvernului de la Berlin. Peste un milion si jumatate de refugiati din Siria, Irak, Afganistan si din Africa au intrat in 2015 in Europa.

Gerd Muller, ministrul Dezvoltarii din Germania, crede ca aproximativ 10 milioane de imigranti din Orientul Mijlociu si Africa ar putea ajunge anul acesta in UE, potrivit International Business Times.

"Protectia granitelor externe nu da rezultate. Schengen s-a prabusit, iar relocarea refugiatilor conform cotei stabilite de CE nu a mai avut loc", suna trecerea in revista facuta de oficialul german.

Situatia devine complicata si pentru autoritatile de la Berlin, puse in fata unui val de furie a publicului, dupa ce 100 de femei din Koln au depus plangeri privind agresiunile sexuale la care au fost supuse de grupurile de refugiati stabiliti in Germania.

Muller sustine ca majoritatea imigrantilor intrati anul trecut in Europa au fost pusi pe drumuri de foamete, saracie, violenta si lipsa unui viitor sigur pentru ei si familiile lor.

"Traim, totusi, intr-o societate globala. Nu putem construi bariere in jurul Germaniei sau in jurul Europei. Cand oamenii se afla in suferinta se vor indrepta catre noi", a explicat ministrul german.

10 milioane sunt pe drum

Dar exodul pare sa fie abia la inceput, Gerd Muller considerand ca, anul acesta, valul migrationist care se va indrepta spre UE va fi mult mai mare.

"Din refugiatii fugiti din Siria si Irak, doar 10 procente au ajuns pana acum in Europa. Intre 8 si 10 milioane sunt inca pe drum. Au locuit cativa ani in corturi, subsoluri de cladiri sau grajduri, fara apa curenta sau electricitate.

Este o adevarata rusine ca reprezentantii comunitatii internationale nu au reusit sa asigure conditiile necesare pentru supravietuirea lor direct in zonele in care s-au adapostit prima data", a reclamat oficialul german.

Germania a permis pana acum intrarea in tara a aproximativ un milion de refugiati de razboi, iar cateva sute de mii de pribegi sunt blocati in clipa de fata in tarile de pe traseul care duce din Grecia spre centrul si nordul Europei.

#criza refugiati UE, #agresiuni sexuale refugiati, #val migrationist 2016 , #UE