Muncitorii britanici sunt ingrijorati de consecintele iesirii Marii Britanii din UE

Vineri, 08 Martie 2013, ora 12:45
1285 citiri
Muncitorii britanici sunt ingrijorati de consecintele iesirii Marii Britanii din UE

Aproximativ 74% din muncitorii britanici sunt ingrijorati ca o iesire din Uniunea Europeana ar putea aduce pierderea unor drepturi in ce priveste programul de lucru, nediscriminarea sau concediul anual, desi numarul celor care doresc ca tara lor sa ramana in UE este aproximativ egal cu cel al muncitorilor care doresc iesirea din Uniune.

Astfel 41% din muncitorii din Marea Britanie au declarat ca doresc ca Regatul Unit sa paraseasca UE, in timp ce 45% doresc ramanerea tarii in Uniunea Europeana, se arata intr-un sondaj realizat de institutul Survation pentru organizatia Unions21, potrivit Agerpres.

"Orice masura de repatriere de prerogative poate sa nu fie altceva decat o pierdea de fum pentru a retrage aceste drepturi europene muncitorilor si a-i obliga sa munceasca mai mult pentru un salariu mai mic", a explicat Lesley Mercer, presedintele Confederatiei Sindicale Britanice, posibilele consecinte.

Premierul britanic David Cameron a promis organizarea unui referendum pana in 2017 cu privire la ramanerea in UE sau parasirea acesteia, la presiunea unor parlamentari conservatori si pe fondul cresterii sustinerii publice pentru Partidul Independentei din Marea Britanie (UKIP).

Un sondaj Survation din luna ianuarie a aratat ca 54% dintre respondenti erau favorabili iesirii Marii Britanii din UE, numai 36% fiind pregatiti sa voteze pentru ramanerea in Uniune.

Promitand sa renegocieze termenii apartenentei Marii Britanii la UE, primul ministru David Cameron a declarat in parlament, in luna ianuarie, ca, in ce priveste legislatia de munca, sociala si de mediu, "Europa a mers mult prea departeE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#muncitori Marea Britanie UE, #iesire Marea Britanie UE, #drepturi muncitori Marea Britanie , #UE