Nabucco va face lobby la UE pentru suplimentarea fondurilor necesare constructiei

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 12:19
1172 citiri
Nabucco va face lobby la UE pentru suplimentarea fondurilor necesare constructiei

Consortiul care construieste gazoductul Nabucco va face lobby la Uniunea Europeana (UE) pentru obtinerea unor finantari suplimentare fata de cele 200 milioane de euro acordate deja de UE, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al consortiului, Christian Dolezal, precizeaza Mediafax.

"Stim ca gazul pentru Nabucco este acolo, exista. Vom avea nevoie de gazul din Azerbaijan si nordul Irakului. Din Azerbaijan am putea lua pentru inceput opt miliarde metri cubi, iar din Irak 10 miliarde metri cubi de gaz", a afirmat Dolezal, la Bucuresti, la o intalnire cu presa.

UE a alocat anul trecut 200 milioane euro pentru gazoductul Nabucco.

Dolezal a adaugat ca si Turkmenistanul ar putea fi un furnizor de gaze pentru Nabucco, de asemenea si Egiptul si Turcia, care dispune de suficiente gaze si depozite de inmagazinare.

"Cel mai realistic scenariu in privinta aprovizionarii cu gaze a Nabucco este ca furnizorii sa fie Irakul, Azerbaijanul si Turkmenistanul. Deocamdata nu vor fi gaze din Iran, dar, daca situatia politica de acolo se va schimba, in zece ani, cine stie?", a adaugat Dolezal.

 

#nabucco fonduri constructie , #UE