Nemtii, speriati de Brexit: Iesirea din UE, dezastru si pentru noi si pentru voi!

Vineri, 29 Mai 2015, ora 10:51
5064 citiri
Nemtii, speriati de Brexit: Iesirea din UE, dezastru si pentru noi si pentru voi!
Foto: Conservative Home

Alarma in randul investitorilor germani, dupa ce britanicii dau semne ca se incing din ce in ce mai mult pe tema referendumului prin care se va decide daca Regatul Unit va mai ramane sau nu in Uniunea Europeana.

Reprezentantii Camerei de Comert si Industrie din Germania ii avertizeaza pe insulari ca parasirea UE va insemna un dezastru atat pentru britanici, cat si pentru germani, transmite postul BBC.

Ramasi masca

Directorul adjunct al Camerei de Comert si Industrie din Germania, Volker Treier, afirma ca oamenii de afaceri din tara sa sunt bulversati de intentia britanicilor de a continua discutiile pe tema referendumului privind apartenenta la UE.

Reactia lui Treier precede intalnirea pe care premierul David Cameron o va avea cu Angela Merkel la sfarsitul acestei saptamani. Din punctul de vedere al oficialului CCI, Germania nu ar trebui sa faca nicio concesie britanicilor.

Ingrijorarea sa se refera la faptul ca si alte tari pot pune diverse conditii pentru a pastra statutul de membre UE.

"Suntem de-a dreptul bulversati de varianta acestui referendum", a spus Treier.

Reprezentantul mediului de afaceri din Germania sustine ca numarul salariatilor din Marea Britanie care lucreaza pentru companii germane se apropie de 400.000.

Multe dintre aceste firme se arata nelinistite de organizarea unui referendum pe aceasta tema, sustine Treier.

Adjunctul CCI Germania mai spune ca investitiile companiilor teutone in Regatul Unit se vor diminua considerabil in cazul unui vot care va decide iesirea din UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#afaceri Germania Marea Britanie, #abandon ue marea britanie, #referendum UE Marea Britanie , #UE