Obama: Europa are "capacitatea" de a rezolva criza monedei euro

Marti, 05 Iunie 2012, ora 10:49
1006 citiri
Obama: Europa are "capacitatea" de a rezolva criza monedei euro

Presedintele american Barack Obama crede ca "europenii au capacitatea sa actioneze pentru a rezolva" criza monedei euro, a apreciat luni purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney.

"Presedintele crede ca europenii au capacitatea de a actiona pentru a rezolva asta si ca acestia au luat deja masuri semnificative", a declarat Carney luni in cursul conferintei sale de presa zilnice.

Purtatorul de cuvant al presedintiei americane a adaugat totusi ca "riscuri serioase exista inca si fara indoiala pietele sunt inca sceptice" privind masurile deja adoptate. "Astfel, consideram ca si alte masuri trebuie sa fie luate", a insistat Carney.

De asemenea, Carney a declarat ca in cursul "consultarilor periodice" cu partenerii lor europeni, Statele Unite au abordat "lectiile invatate din experienta" americana a crizei.

Astfel, conform lui Carney, Washington a discutat cu partenerii sai europeni despre "deciziile dificile" precum salvarea bancilor din fonduri publice decisa la sfarsitul lui 2008. Purtatorul de cuvant a adaugat ca responsabilii de pe cele doua laturi ale Atlanticului au discutat despre felul in care "unele dintre aceste lectii invatate aici ar putea fi aplicate in Europa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Barack Obama criza euro, #SUA criza moneda euro , #UE