Olanda se opune majorarii bugetului UE pentru 2013

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 17:43
1155 citiri
Olanda se opune majorarii bugetului UE pentru 2013
Ministrul olandez de Finante respinge suplimentarea bugetului UE pe 2013

Ministrul olandez de finante, Jeroen Dijsselbloem, s-a opus marti majorarii bugetului Uniunii Europene pe 2013 cu 11,2 miliarde de euro, bani ce ar trebui sa vina de la tarile membre.

"Nu pot sa fiu de acord cu suplimentarea bugetului", a declarat Dijsselbloem intr-o scrisoare adresata deputatilor olandezi, referitor la cererea facuta saptamana trecuta de Comisia Europeana. "Situatia ar fi mai bine solutionata prin identificarea de economii in alte parti ale bugetului", a adaugat Jeroen Dijsselbloem, care este si presedintele Eurogrupului, potrivit AFP.

In scrisoarea sa Dijsselbloem a insistat asupra "necesitatii" aliantei cu alte state pentru a forma o minoritate de blocaj care sa modifice acest buget rectificativ, care potrivit ministrului olandez de finante ar trebui sa fie adoptat cu o majoritate calificata si sa se bazeze pe o solutie acceptabila.

Marea Britanie a respins si ea solicitarea Comisiei Europene, secretarul Trezoreriei britanice, Greg Clark, apreciind ca este vorba de o solicitare "inacceptabila" in conditiile in care majoritatea guvernelor europene iau decizii dificile pentru a-si reduce cheltuielile publice.

Proiectul de amendare a bugetului UE pentru acest an va trebui adoptat de Consiliul UE si Parlamentul European pentru a deveni lege.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget UE 2013, #rectificare buget UE, #majorare buget UE, #blocare buget UE , #UE