Palinca, motiv de proces intre Comisia Europeana si Ungaria

Joi, 21 Februarie 2013, ora 15:03
2199 citiri
Palinca, motiv de proces intre Comisia Europeana si Ungaria

Comisia Europeana da in judecata Ungaria pentru ca nu a renuntat la scutirea de accize pentru palinca produsa de populatie si destinata consumului propriu.

Ungaria scuteste integral de la plata accizelor palinca produsa pentru consum propriu in limita a 50 de litri pe an si nu respecta astfel reglementarile UE privind accizele la alcool, transmite Mediafax.

CE a transmis Ungariei o opinie motivata, in iunie 2012, referitor la incompatibilitatea cu reglementarile UE, insa autoritatile de la Budapesta nu au retras masurile contestate, motiv pentru care Comisia a decis sa recurga la ultimul pas din procedura de infringement si anume inaintarea cazului catre Curtea Europeana de Justitie, se arata intr-un comunicat al executivului comunitar.

Accizele pentru alcool sunt reglementate la nivelul UE pentru a evita perturbari ale concurentei pe piata interna, noteaza Comisia.

Astfel, Ungaria poate acorda o scutire de numai 50% din acciza normala pentru palinca produsa pntru consum propriu, in limita a 50 de litri anual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proces palinca, #accize palinca Ungaria, #scutire accize Ungaria, #proces Ungaria Comisia Europeana , #UE