Pambuccian: Din crize ca asta se iese prin dictaturi, Franta va da semnalul

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 18:03
1620 citiri
Pambuccian: Din crize ca asta se iese prin dictaturi, Franta va da semnalul
Foto: Varujan Pambuccian/ SURSA: Capital

Deputatul Varujan Pambuccian, lider al grupului minoritatilor, a declarat pentru ziare.com ca in 4-5 ani Uniunea Europeana nu va mai exista in forma actuala, ci va fi o "Europa in trei viteze", cu un bloc sudic aflat intr-o "degringolada extraordinara".

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Varujan Pambuccian spune ca "nici Dumnezeu" nu ar putea sa mai ajute Italia, tara a carei datorie publica a ajuns "halucinanta", in timp ce Grecia este in faliment clar de mai bine de un an, fiind mentinuta in mod artificial, "ca un bolnav conectat la aparate".

Varujan Pambuccian atentioneaza ca istoria a aratat ca din astfel de crize se iese prin dictaturi, dar "probabil ca nu Grecia va da semnalul, ci Franta, peste doi ani".

In opinia sa, in 4-5 ani va exista o "Europa in trei viteze", formata dintr-un bloc nordic, unul estic si unul sudic, in timp ce Marea Britanie se va reorienta economic catre SUA.

Temerile sale cele mai mari se leaga de posibila aparitie a unor reactii irationale in sudul Europei, cum ar fi un nationalism exacerbat, de tip "fascistoid sau comunistoid".

Iar daca, in opinia sa, China "nu are nicio sansa" din punct de vedere economic, avand o multitudine de probleme, in schimb SUA vor putea fi iarasi ce au fost si mai mult decat atat. Dar cu o conditie.

Citeste mai multe despre bloombiz.ro pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#interviu Varujan Pambuccian, #criza Italia Pambuccian, #Europa Pambuccian , #UE