Parlamentul European: Romania trebuie sa ia in serios protestele din ultimele zile

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 19:34
1008 citiri
Parlamentul European: Romania trebuie sa ia in serios protestele din ultimele zile

Revendicarile protestantilor care au iesit in strada in ultimele zile ar trebui sa fie luate in serios de Guvernul Romaniei, a declarat miercuri presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

El considera ca e devreme sa se pronunte in legatura cu posibilitatea ca situatia politica din Romania sa faca subiectul unei discutii in Parlamentul European asa cum este cazul Ungariei.

"Este devreme pentru a ma pronunta, dar am vazut in ultimele zile miscari enorme in tara si recomandarea mea pentru guvernele din toate tarile si pentru Romania in special (...) este sa ia foarte in serios acei oameni care sunt in strada. Sunt oameni care nu au sperante pentru viitor, iar oamenii fara speranta pentru copiii lor merita sa fie luati in serios", a spus Martin Schulz, care recomanda in context acele masuri economice pentru imbunatatirea traiului de zi cu zi.

El a mai aratat ca oamenii din strada nu sunt interesati de dezbaterile institutionale, ci de viitorul copiilor lor.

Intrebat daca lipsurile economice pot avea ca efect si lipsa democratiei, oficialul european a apreciat ca acesta poate fi un pericol in contextul in care "sentimente disperate" pot duce catre rasism, xenofobie, "tapi ispasitori"

#proteste romania, #Palamentul Europei proteste Romania, #Schultz proteste Romania , #UE