Polonia sustine ca Uniunea Europeana ar trebui sa aiba o reprezentare unica in cadrul G20

Marti, 16 Iunie 2009, ora 15:25
1118 citiri
Polonia sustine ca Uniunea Europeana ar trebui sa aiba o reprezentare unica in cadrul G20

Uniunea Europeana (UE) ar trebui sa aiba o pozitie unica in cadrul reuniunilor G20, in loc sa fie reprezentata de mai multe state membre, a declarat marti un oficial polonez, citat de Reuters, relateaza NewsIn.

Polonia face referire la nemultumirea statelor mai mici din Uniunea Europeana, din cauza faptului ca nu au un cuvant de spus in luarea deciziilor, insa diplomatii europeni nu se asteapta la o schimbare rapida a modului de desfasurare a intrunirilor grupului G20, format din tari industrializate si in curs de dezvoltare.

"Este complet inacceptabil ca patru, cinci sau sase state sa mearga la reuniunile G20 considerand ca reprezinta intreaga Uniune Europeana", a declarat ministrul polonez al afacerilor europene, Mikolaj Dowgielewicz.

Acesta a aspus ca executivul UE, Comisia Europeana, ar trebui sa reprezinte UE in cadrul G20.

Uniunea Europeana este reprezentata in mod oficial in cadrul reuniunilor G20 de tara ce detine presedintia UE la momentul respectiv si de Banca Centrala Europeana (BCE).

La summiturile sau la reuniunile G20 participa de obicei Marea Britanie, Franta, Germania, Italia si, ocazional, Spania. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UE, # G20, # intruniri , #UE