Premiul Nobel pentru UE: Jose Manuel Barroso promite sa apere moneda euro

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 17:07
1333 citiri
Premiul Nobel pentru UE: Jose Manuel Barroso promite sa apere moneda euro

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, una dintre cele trei personalitati insarcinate cu primirea Premiului Nobel pentru Pace in numele Uniunii Europene, s-a angajat luni la Oslo sa apere euro, simbolul unei unitati europene astazi criticate.

"Astazi, unul din simbolurile cele mai vizibile ale unitatii noastre este in mainile tuturor. Acesta este euro, moneda Uniunii noastre Europene", a declarat Durao Barroso dupa ce-a primit Premiul Nobel, adaugand: "Noi il aparam", relateaza AFP.

Premiul Nobel pentru Pace a fost atribuit Uniunii Europene pentru rolul sau in transformarea "unui continent al razboiului intr-un continent al pacii", intr-un moment in care criza din Zona euro pune la incercarea solidaritatea statelor membre si provoaca tulburari sociale, uneori violente, si pusee de nationalism.

Dupa trei ani de tratative uneori puternice, statele bogate din nordul continentului si cele din sud, supraindatorate si nevoite sa recurga la cure dureroase de austeritate, n-au ajuns inca la o iesire din criza pentru uniunea monetara, a carei solidaritate este supusa unei incercari foarte grele.

#UE premiul Nobel, #Barroso premiul Nobel, #declaratii Barroso premiul Nobel , #UE