Primim "ratii de saracie" de la UE

Miercuri, 12 August 2009, ora 09:41
1676 citiri
Primim "ratii de saracie" de la UE

Aproximativ 2,8 milioane de romani care au venituri sub cele minime vor primi cate patru kilograme de zahar si 15 de faina.

Aproximativ 2,8 milioane de persoane cu venituri foarte mici vor primi cate patru kilograme de zahar si 15 kilograme de faina, din fonduri alocate Romaniei de Uniunea Europeana, a afirmat, ieri Ilie Sarbu, ministrul agriculturii.

"Din luna august incepe distribuirea unei cantitati de 12.400 tone de zahar din stocurile de interventie ale Comisiei Europene, iar din septembrie va incepe distribuirea de faina achizitionata de pe piata comunitara, in valoare de peste 20 de milioane de euro", a declarat ministrul.

De acest ajutor vor avea parte persoanele cu un venit minim pe economie , somerii care primesc indemnizatie de somaj, dar si pensionarii care au remuneratii sub 400 de lei pe luna.

De ajutorul european vor mai beneficia si persoanele cu handicap grav. Pentru acest an, tarii noastre i-au fost repartizate 28 de milioane de euro, bani proveniti din Fondul European de Garantare Agricola.

Motorina, subventionata cu un singur leu pe litru

Pe de alta parte, Ministerul Agriculturii va acorda o subventie de un leu pe litru de motorina, in limita a 39 de litri pe hectar pentru lucrarile agricole necesare culturilor de toamna.

Totalul subventiei a ramas neschimbat fata de 2008, numai ca ajutorul va fi acordat pentru o suprafata totala de 3,1 milioane hectare.

Acestea sunt cultivate cu plante furajere si anumite cereale. Pentru infiintarea culturilor de toamna s-a aprobat acordarea unui avans de 70% din valoarea subventiilor la hectar din fonduri UE, adica 209 lei pe hectar. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pensionari, #remuneratii, #someri, #subventii, #ue , #UE