''Prioritatea absoluta'' pentru UE: crearea de locuri de munca pentru tineri

Luni, 23 Iunie 2014, ora 08:50
2594 citiri
''Prioritatea absoluta'' pentru UE: crearea de locuri de munca pentru tineri

Uniunea Europeana trebuie sa foloseasca "toate marjele pactului de stabilitate" pentru "a face din crearea de locuri de munca pentru tineri prioritatea absoluta", a afirmat duminica seara secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Harlem Desir, citat de AFP.

"Folosind toate marjele pactului de stabilitate, este necesar sa facem din crearea de locuri de munca pentru tineri prioritatea absoluta", a declarat Harlem Desir pentru Radio France Internationale (RFI) cu trei zile inaintea unui summit european care trebuie, printre altele, sa desemneze viitorul presedinte al Comisiei Europene si sa stabileasca noile orientari ale UE.

De asemenea, este nevoie de "un mare plan de investitii pentru a organiza in special tranzitia energetica", a adaugat el.

In legatura cu reticentele manifestate de Germania pentru a accepta mai multa flexibilitate in gestionarea deficitelor, demnitarul francez a raspuns: "Nu poate exista in Europa o insula de prosperitate intr-un ocean de austeritate".

"François Hollande a primit sprijin", in cursul mini-summitului care i-a reunit sambata la Paris pe sefii guvernelor social-democrate din UE, a facut cunoscut el. "Exista un grup solid in jurul presedintelui" si "exista o mare convergenta cu Italia", a mai declarat Harlem Desir.

In capitala Frantei, noua lideri de stanga au convenit asupra necesitatii de a utiliza 'toata supletea' Pactului de stabilitate bugetara care limiteaza deficitul public al statelor membre UE la 3% din PIB si datoria la 60%.

Ei au anuntat, prin intermediul presedintelui François Hollande, ca sustin candidatura luxemburghezului Jean-Claude Juncker (dreapta) la presedintia Comisiei Europene, sperand sa obtina in contrapartida numirea unui social-democrat ca succesor al presedintelui Consiliului, belgianul Herman Van Rompuy.

#creare locuri munca UE, #locuri munca tineri, #prioritati UE , #UE