Relatia franco-germana dupa Merkozy

Sambata, 26 Mai 2012, ora 11:18
1080 citiri
Relatia franco-germana dupa Merkozy

Liderii Uniunii Europene, care s-au intalnit pentru un summit de urgenta pe 23 mai, nu au reusit, dupa sase ore de discutii, sa schiteze un plan hotarat pentru stimularea cresterii in cele 27 de tari membre ale blocului economic, amanand elaborarea unui plan "compact de crestere", pentru o urmatoare intalnire in iunie.

Pe de alta parte, summitul a marcat o importanta schimbare a balantei de putere in cadrul UE, noul presedinte francez, Francois Hollande, punand efectiv capat relatiei speciale a predecesorului sau, Nicolas Sarkozy, cu Germania, scrie Europolitics.

Astfel, cu ocazia recentei intalniri au fost anulate in mare parte acordurile agreate inainte de summit de Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel. In schimb, participantii au declarat ca atmosfera a fost mult mai libera si mai relaxata, comparativ cu intalnirile anterioare.

Hollande a calatorit cu trenul impreuna cu premierul spaniol, Mariano Rajoy, pana la Bruxelles si a intrat in incapere cu premierul italian Mario Monti, ambii impartasind ideile presedintelui francez privind cresterea, eurobondurile si extinderea rolului Bancii Centrale Europene.

Citeste mai multe despre Relatia franco-germana dupa Merkozy pe Ziare.com.

#Francois Hollande Angela Merkel, #relatie Franta Germania, #summit ue , #UE