Romania si Bulgaria invita patru state sa adere la spatiul aerian comun

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 14:45
1249 citiri
Romania si Bulgaria invita patru state sa adere la spatiul aerian comun

Romania si Bulgaria vor invita Republica Moldova, Serbia, Muntenegru si Macedonia sa adere la proiectului Danube FAB, prin care va fi instituit un bloc functional de spatiu aerian comun, care nu va mai fi dictat de granitele geografice, procesul fiind parte a unui proiect UE.

Romania si Bulgaria au semnat in luna decembrie a anului trecut un acord pentru infiintarea blocului functional de spatiu aerian (Danube FAB) prin care cele doua state vor avea un singur spatiu comun.

Uniunea Europeana a initiat in 2004 proiectul "Cer Unic European" (Single European Sky - SES) pentru a crea un spatiu aerian integrat, prin stabilirea unor norme comune in statele membre.

Acordul Danube FAB este al cincilea pentru instituirea unui bloc de spatiu aerian functional din cele noua care sunt prevazute la nivel european.

Costul total al proiectului este de 5,03 milioane euro, din care 2,5 milioane euro reprezinta fonduri europene din Fondul TEN-T, restul sumei fiind acoperita de ROMATSA (Romania) si BULATSA (Bulgaria).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spatiu aerian Romania Bulgaria, #acord Danube FAB , #UE