Schulz: CE merita nota 3 pentru managementul crizei din zona euro

Vineri, 24 Mai 2013, ora 08:39
1114 citiri
Schulz: CE merita nota 3 pentru managementul crizei din zona euro

Comisia Europeana (CE) ar trebui sa primeasca nota 3, pe o scara de la 1 la 10, pentru managementul crizei din zona euro, a declarat presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, intr-un interviu acordat CNBC.

"Daca managementul crizei zonei euro ar fi evaluat de la 1 la 10, nu ar primi mai mult de 3 in opinia mea", a spus Schulz.

Eurostat a anuntat recent ca economia zonei euro s-a contractat pentru al saselea trimestru consecutiv in primele trei luni ale acestui an, punand noi presiuni pe oficialii UE sa gaseasca solutii la criza.

Schulz a criticat, de asemenea, politica cancelarului german Angela Merkel de promovare a austeritatii dure ca raspuns la problemele zonei euro.

"Angela Merkel si guvernul german au un anumit mesaj politic, care in Europa se numeste austeritate. Eu ii spun taierea bugetelor de cheltuieli publice fara a lua in calcul cresterea (economica, n.r.)", a afirmat parlamentarul european.

Schulz a adaugat ca pozitia cancelarului Merkel nu se va schimba inaintea alegerilor federale din Germania, programate in septembrie, dar a avertizat ca cea mai mare economie a Europei nu va scapa de impactul unei inrautatiri a crizei din zona euro.

#management criza euro, #Martin Schulz presedinte parlament european , #UE