Secretarul american al Trezoreriei se intalneste cu oficialii francezi

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 12:09
1347 citiri
Secretarul american al Trezoreriei se intalneste cu oficialii francezi

Secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, se intalneste miercuri cu oficiali francezi, in a doua etapa a unui turneu european consacrat crizei datoriilor din zona euro.

Geithner s-a intalnit cu ministrul de finante Francois Baroin. El urmeaza sa aiba o reuniune cu presedintele francez Nicolas Sarkozy si sa mearga la Marsilia, unde se va intalni cu premierul spaniol ales Mariano Rajoy.

El a ajuns marti la Paris dupa o vizita la Berlin, unde a subliniat "cat de important este pentru Statele Unite si pentru economia mondiala in ansamblu ca Germania si Franta sa aiba succes, impreuna cu alte natiuni din Europa, sa construiasca o Europa mai puternica".

Vizita lui Geithner intervine in timp ce partidele conservatoare din UE au inceput la Marsilia al 20-lea congres al PPE. Partidul Popular European este cea mai mare formatiune de centru-dreapta din PE, cu 74 de membri.

Mai multi lideri europeni, inclusiv Sarkozy, Rajoy, Markel, premierul portughez Pedrod Passos Colehio si cel polonez Donald Tusk sunt asteptati in ultima zi a congresului, joi.

Reuniunea va reprezenta ultimul forum la care liderii vor discuta propunerile Germaniei si Frantei pentru un nou tratat UE, care sa impuna o disciplina bugetara mai stricta inainte de summitul UE ce incepe joi la Bruxelles.

Presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a afirmat intr-un raport ca ar putea fi implementate reguli mai dure fara a schimba tratatele.

#secretar trezorerie sua, #Timothy Geithner intalnire oficiali francezi, #Sarkozy Geithner , #UE