Seful Ryanair: Marea Britanie va iesi tavalita din negocierile cu UE!

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 17:58
13142 citiri
Seful Ryanair: Marea Britanie va iesi tavalita din negocierile cu UE!
Foto: Flickr/World Travel & Tourism Council

Michael O'Leary, seful Ryanair, se declara convins ca sperantele britanicilor de a obtine o intelegere avantajoasa cu UE sunt doar niste vise desarte.

Marea Britanie va iesi "tavalita" din negocieri. Majoritatea ministrilor din cabinetul de la Londra nu au habar despre ce inseamna Brexit, iar afirmatiile privind obtinerea unor avantaje majore in relatia viitoare cu Europa sunt "de o aroganta prosteasca", sustine seful companiei de transport aerian, citat de The Independent.

"Nu am niciun pic de incredere in spusele politicienilor din Londra, care o tin una si buna despre cum lumea intreaga vrea sa faca afaceri cu noi. Lumea vrea sa ne traga pe sfoara, asa se intampla in orice negociere. (The world will want to screw you - that's what happens in trade talks - in original)

Uniunea Europeana nu are niciun interes sa ne trateze cu manusi, mai ales cu toate aceste arogante prostesti de la Londra, conform carora, daca suntem a cincea economie a lumii, vom beneficia de o intelegere avantajoasa", apreciaza O'Leary.

In opinia sa, Franta, Germania si Olanda vor incerca sa inabuse miscarile politice interne cu tenta nationalista prin impunerea unor conditii dure in viitoarea relatie a blocului comunitar cu Marea Britanie.

"Tarile europene au devenit aproape paranoice in ceea ce priveste duritatea cu care ar trebui tratata Marea Britanie, din cauza ca, daca nu recurg la astfel de masuri, partidele de extrema-dreapta din aceste tari vor fi urmatoarele care vor cere dezmembrarea Uniunii", a mai spus seful Ryanair.

Seful companiei aeriene low-cost a mentionat ca va redirectiona o parte din activitatea firmei cat mai departe de Marea Britanie in urmatoarele 18 luni, ca urmare a deciziei britanicilor de a iesi din UE.

Situatia este cu atat mai complicata, cu cat nimeni din industria transporturilor aeriene nu poate spune in acest moment care va fi impactul Brexit in acest sector.

"Nimeni nu stie care va fi deznodamantul Brexit, ceea ce ne pune pe picior de egalitate cu ministrii Marii Britanii, din moment ce nici ei nu au nici cea mai mica idee", a comentat ironic Michael O'Leary.

#brexit, #negocieri Marea Britanie UE, #efect Brexit, #Michael OLeary, #ryanair , #UE