Slovacia a ratificat planul de salvare a UE

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 18:35
1168 citiri
Slovacia a ratificat planul de salvare a UE

Parlamentul slovac a adoptat joi cresterea fondului de salvare al UE, ceea ce pune capat unei crize ce ameninta intreaga zona euro, potrivit NewsIn.

Masura a fost adoptata cu 114 voturi pentru, 20 impotriva si trei abtineri.

Partidele din guvernul slovac in exercitiu - care miercuri a pierdut un vot de incredere in parlament - au ajuns la un acord, miercuri, cu opozitia, pentru a ratifica pana vineri cresterea fondului de salvare al UE, ceea ce pune capat unei crize ce ameninta intreaga zona euro.

Aprobarea consolidarii Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara (FESA) intampinase un obstacol, marti, cand un partid din coalitia premierului Iveta Radicova a blocat votarea legislatiei printr-o motiune de incredere ce a dus la caderea Cabinetului.

Slovacia este singura membra a zonei euro care nu a ratificat inca planul prin care creste valoarea FESA, ceea ce ameninta sa agraveze criza financiara din Europa.

Dupa o intalnire intre sefii celor trei partide ale guvernului de centru-dreapta care sprijina FESA, principalul partid de opozitie, Smer, a fost de acord sa-i ajute sa treaca legislatia prin Parlament in schimbul convocarii de alegeri anticipate la 10 martie. Alegerile trebuiau sa aiba loc, in mod normal, in 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plan salvare ue, #criza zona euro, #zona euro, #fond salvare ue , #UE