Studiu: unul din sase locuitori ai UE se afla sub amenintarea saraciei

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 09:02
1294 citiri
Studiu: unul din sase locuitori ai UE se afla sub amenintarea saraciei

Unul din sase locuitori ai Uniunii Europene se afla sub amenintarea saraciei, releva un studiu facut public luni la Viena, citat de APA si Xinhua. Romania se numara intre tarile UE cu cel mai ridicat risc in acest sens.

Potrivit studiului "Saracia in Uniunea Europeana", prezentat de Asociatia austriaca pentru consiliere si dezvoltare politica (OeGPP), in 2010, un numar de 80,7 milioane de oameni din regiunea UE traiau sub aceasta amenintare.

"Deosebit de ingrijorator este faptul ca vorbim de o tendinta de crestere", a notat Andreas Hoeferl, directorul executiv al OeGPP.

Þarile cele mai afectate de criza financiara - inclusiv Irlanda si Spania - sunt si cele unde se inregistreaza cel mai mare numar de persoane amenintate de saracie.

Cel mai mare risc de saracie il are Letonia, cu 21,3%, iar cel mai scazut Republica Ceha, cu 9%.

In studiu, intre tarile cu cel mai mare risc de saracie in 2010, alaturi de Letonia, se mai numara Romania, Bulgaria si Spania. Categoriile cele mai amenintate de saracie sunt somerii, parintii singuri, familiile mari, imigrantii si varstnicii.

Si tarile din Europa occidentala sunt vulnerabile la acest risc. In aceasta regiune numarul persoanelor amenintate se ridica, potrivit studiului, la 36 de milioane de oameni, iar cei mai vulnerabili - cu o rata de risc dubla - sunt imigrantii.

Persoanele cel mai putin amenintate de saracie sunt in schimb cele cu studii superioare si angajatii cu norma intreaga, a mai aratat studiul.

#saracie Uniunea Europeana, #locuitori Romania saracie , #UE