Supervizare bancara: Varsovia, Parisul si Berlinul vor urgentarea demersurilor

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 08:44
1031 citiri
Supervizare bancara: Varsovia, Parisul si Berlinul vor urgentarea demersurilor

Ministrii delegati pentru afaceri europene polonez, francez si german au subliniat, luni, la Varsovia, necesitatea de a se pune in practica proiectul de supervizare bancara "cat mai curand posibil".

"Polonia, Franta si Germania sunt hotarate sa actioneze repede pentru a stabili un mecanism de supervizare bancara implicand Banca Centrala Europeana", afirma acestia intr-o declaratie comuna data publicitatii la sfarsitul unei reuniuni a asa-numitului "Triunghi de la Weimar", cadru de cooperare politica creat de cele trei tari in 1991.

"Avem nevoie de o supervizare bancara, prima etapa spre Uniunea bancara, avem nevoie de solidaritate monetara si financiara, avem nevoie de disciplina financiara", a subliniat in fata jurnalistilor ministrul francez Bernard Cazeneuve, alaturi de omologul sau polonez, Piotr Serafin, si de cel german, Michael Link.

Franta figureaza printre cei mai ferventi sustinatori ai acestui proiect de supervizare bancara comuna.

Referitor la negocierile privind bugetul plurianual al UE pentru perioada 2014-2020, marcate de un dezacord intre tarile contributor net, partizani ai unei reduceri drastice a viitorului buget, si tarile sarace, cei trei ministri se declara "hotarati" sa gaseasca un acord cu ocazia Consiliului European extraordinar din noiembrie.

Ei si-au reafirmat, de asemenea, angajamentul de a intari Parteneriatul Estic, cadru de cooperare cu sase foste republici sovietice lansat de UE in 2009.

#mecanism supervizare bancara, #plan supraveghere banci , #UE