Traian Basescu: Credibilitatea UE a scazut deoarece nu a livrat ce a promis

Joi, 09 Mai 2013, ora 08:28
1462 citiri
Traian Basescu: Credibilitatea UE a scazut deoarece nu a livrat ce a promis

Presedintele Traian Basescu afirma ca scaderea increderii cetatenilor europeni in UE este cauzata de faptul ca Bruxelles-ul nu a livrat ceea ce a promis cu privire la criza economica, adica crearea de locuri de munca si reluarea cresterii economice.

"In mod categoric scaderea increderii cetatenilor europeni in Uniune este un lucru ingrijorator. In opinia mea, acest lucru este cauzat, in primul rand, de faptul ca, intr-o perioada de criza, Uniunea nu a livrat ceea ce a promis, si anume: s-a promis creare de locuri de munca, iar, in realitate, somajul a crescut consistent, pe de alta parte s-a promis reluarea cresterii economice si, in fapt, inca, suntem in plina recesiune, cel putin in Zona Euro", spune Basescu intr-un interviu acordat "Calea Europeana" cu ocazia sarbatoririi Zilei Europei pe 9 Mai.

El a aratat ca solutia este "totala sinceritate in comunicarea publica", adica informarea cetatenilor europeni ca o buna parte a prosperitatii lor a fost asigurata din bani luati cu imprumut care acum trebuie dati inapoi cu dobanzi foarte mari.

"Si mai este un lucru care ar trebui sa faca parte din discursul public al politicienilor, si anume, adevarul despre banci si bancheri. Desigur nu toti pot fi bagati in aceeasi oala, dar guvernele unor tari au platit sume enorme pentru incompetenta, imoralitatea in afaceri si lacomia unor bancheri, iar acum gaurile din banci sunt acoperite cu banii populatiei", sustine presedintele.

Basescu mai afirma ca austeritatea este "foarte rea" pentru populatie, pentru economie, dar si pentru politicienii care aplica astfel de masuri, dar trebuie recunoscut ca oricat de rea ar fi, are consecinte infinit mai usoare pentru populatia si economia unei tari decat imprumuturile cu dobanzi nesustenabile de peste 6 - 7% sau decat intrarea tarii in incetare de plati.

#Traian Basescu credibilitate UE, #Traian Basescu UE , #UE