Traian Basescu participa la lucrarile Consiliul European de toamna

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 10:15
1716 citiri
Traian Basescu participa la lucrarile Consiliul European de toamna

Presedintele Traian Basescu va participa, joi si vineri, la Bruxelles, la reuniunea de toamna a Consiliului European, informeaza Administratia Prezidentiala.

Seful statului va sosi joi seara, in jurul orei 19.00, ora Romaniei, la sediul Consiliului European de la Bruxelles, pentru prima sesiune de lucru a reuniunii.

In cadrul reuniunii de toamna a Consiliului European vor fi dezbatute aspecte ce tin de situatia economica si de relatiile externe. Astfel, va fi analizata relatia Uniunii Europene cu China si vor fi emise concluzii privind Siria si Iranul.

Liderii statelor membre vor evalua joi seara progresul inregistrat in implementarea deciziilor Consiliului European din iunie 2012 privind cresterea economica si crearea de locuri de munca si vor pregati deciziile Consiliului din decembrie privind Consolidarea Uniunii Economice si Monetare.

Pe 8 octombrie, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a adresat o scrisoare liderilor europeni in care mentiona aspectele privind implementarea Pactului pentru Crestere si Ocupare care necesita atentie suplimentara: consolidarea Pietei Unice, cresterea rolului Bancii Europene de Investitii in finantarea proiectelor de investitii, mobilizarea mai eficienta a fondurilor structurale si o mai buna informare privind locurile de munca disponibile la nivelul UE.

In cadrul dineului de lucru, liderii UE vor aborda subiectul Uniunii Bancare, pornind de la propunerea Comisiei Europene din 12 septembrie privind instituirea unui mecanism unic de supraveghere.

In sesiunea de vineri dimineata se vor discuta relatiile UE cu China si se vor aproba concluziile Consiliului European privind Siria, Iran si Mali.

#reuniune Consiliu European, #Consiliul European reuniune octombrie, #subiecte Consiliul European , #UE