Ucraina ar putea intra intr-o Uniune vamala cu Rusia

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 15:45
1254 citiri
Ucraina ar putea intra intr-o Uniune vamala cu Rusia

Ucraina ar putea adera la Uniunea vamala dintre Rusia, Belarus si Kazahstan, daca Europa nu va reusi sa depaseasca actuala criza, a lasat sa se inteleaga ambasadorul Ucrainei la Moscova, Vladimir Elcenko, potrivit postului de radio Golos Rossii.

"Cred ca mai aproape de anul 2015 va deveni clar unde are mai multe sanse Ucraina", in UE sau Uniunea vamala, a afirmat acesta.

"In acest moment, noi nu respingem nici una, nici alta. Noi ducem negocieri intense cu UE privind crearea unei zone de comert liber si, totodata, monitorizam indeaproape si lucram la nivel de experti cu statele din Uniunea vamala", a spus diplomatul ucrainean, adaugand ca rezultatele acestei din urma activitati vor aparea un pic mai tarziu.

Declaratia ambasadorului ucrainean intervine in contextul in care cancelarul german Angela Merkel a afirmat joi ca, la ora actuala, nu sunt intrunite premisele pentru semnarea unui Acord de asociere intre Ucraina si UE, potrivit agentiei de presa Ukrinform.

"Premisele pentru semnarea unui astfel de acord nu exista", a declarat transant Merkel, fara sa excluda ca pe viitor acest acord ar putea fi semnat intre cele doua parti.

Merkel a subliniat ca UE asteapta de la Kiev unele masuri, dar nu a precizat care sunt acestea.

"Exista o serie de dificultati, dar ele pot fi depasite prin dialog", a mai spus Angela Merkel, conform Ukrinform.

#Ucraina uniune vamala Rusia, #Ucraina ambasador Moscova, #Ucraina criza Uniunea Europeana , #UE