UE sfideaza amenintarile Chinei si impune taxe pe importurile de panouri solare

Marti, 04 Iunie 2013, ora 17:35
2658 citiri
UE sfideaza amenintarile Chinei si impune taxe pe importurile de panouri solare

Comisia Europeana (CE) a anuntat marti infiintarea unor taxe provizorii pe panourile solare chinezesti, in pofida reticentelor mai multor state ale Uniunii Europene (UE) si a temerilor de represalii comerciale din partea Beijingului.

"Astazi, Comisia Europeana a decis in unanimitate impunerea de taxe pe importurile de panouri solare chinezesti", a declarat comisarul pentru comert Karel De Gucht, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Bruxelles, informeaza AFP.

Anuntul survine intr-un context in care litigiile comerciale intre Uniunea Europeana si China s-au multiplicat, avand ca obiect de la echipamente de telecomunicatii la panouri solare sau vesela din ceramica.

La 10 mai, Beijingul a anuntat lansarea unei anchete privind tevi turnate importate din UE, Japonia si SUA, la scurt timp dupa ce Comisia Europeana a propus statelor membre sa taxeze puternic importurile de panouri solare chineze.

Statele membre ale UE au adoptat ulterior pozitii divizate privind aceste sanctiuni asupra panourilor solare importate din China, constrangand Bruxellesul sa caute o solutie negociata cu Beijing pentru a evita represalii comerciale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxe panouri solare Chinar, #import panouri fotovoltaice China, #taxe importuri China UE, #relatii comerciale China UE , #UE