UE a lansat o investigatie privind achizitia Austrian Airlines de catre Lufthansa

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 14:49
1164 citiri
UE a lansat o investigatie privind achizitia Austrian Airlines de catre Lufthansa

Comisia Europeana a lansat miercuri o investigatie asupra planurilor operatorului aerian german Lufthansa de cumparare a companiei Austrian Airlines, aflata in dificultate financiara, informeaza Reuters.

"Comisia Europeana a decis astazi sa demareze o investigatie asupra privatizarii si restructurarii companiei aeriene Austrian Airlines, ce urmeaza sa fie preluata de Lufthansa", potrivit unui comunicat.
"Comisa are dubii ca pretul platit de Lufthansa il reflecta pe cel al pietei, pentru o asemenea achizitie", mai scrie acelasi comunicat.


Comisia Europeana are puterea de a bloca fuziuni intre companii din cele 27 state membre, in cazul in care aceastea incalca regulile de competitie sau este vorba de un ajutor guvernamental ilegal.
Lufthansa a semnat in decembrie un contract privind achizitia companiei Austrian Airlines, care are pierderi, pentru formarea celei mai mari companii aeriene din Europa.


Operatorul german a fost de acord sa cumpere 42% din actiunile Austrian Airlines, detinute de compania de stat OeIAG, dar vrea sa preia controlul total al grupului pentru 377 milioane euro (487 milioane dolari).
Tranzactia, care asteapta aprobarea Comisiei, implica plata datoriilor Austrian Airlines, in valoare de aproximativ 500 milioane euro, de catre guvernul austriac.

#achizitie, #ce, #investigatie , #UE