UE doreste unificarea accizelor pentru motorina si benzina

Joi, 07 Iunie 2007, ora 11:27
1005 citiri

Uniunea Europeana urmareste, pentru viitor, sa aplice aceeasi acciza atat pentru motorina, cat si pentru benzina, pentru care in prezent se platesc accize diferite, a anuntat, joi, directorul adjunct pentru Impozite si Taxe din Ministerul Economiei si Finantelor, Mihai Hura, intr-un seminar care are ca tema piata carburantilor.

O alta idee pe care expertii UE o vor lua in calcul este aplicarea unei accize unice pe toata suprafata Uniunii, care sa duca la disparitia 'turismului pentru carburanti'.

'In momentul de fata, in special in sectorul transportului rutier, se practica acest tip de turism pentru carburanti, prin care un transportator cumpara combustibil, spre exemplu, din Romania, unde acciza este mai mica, pe care il consuma in tari vest-europene, unde polueaza fara sa plateasca', a spus Mihai Hura.

Acesta a anuntat ca obligativitatea de a comercializa doar motorina in amestec cu cel putin doi la suta biodiesel, incepand cu 1 iulie, nu se va resimti semnificativ in pretul la pompa.

Amestecul de motorina si biodiesel nu se poate realiza in statiile in care se comercializeaza, ci doar in rafinarii si in antrepozite de depozitare autorizate de autoritatea fiscala.

La pompa se va putea comercializa chiar si suta la suta biodiesel, insa trebuie specificat pentru client despre ce fel de combustibil este vorba.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)