UE impune noi cerinte fondurilor speculative de investitii

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 09:16
1460 citiri
UE impune noi cerinte fondurilor speculative de investitii

Administratorii fondurilor speculative de investitii sau cu capital privat vor trebui sa fie inregistrati, sa aiba un nivel minim de capital si sa ofere informatii despre creditare autoritatilor de reglementare, conform unui proiect de lege al Uniunii Europene, obtinut luni de Reuters.

Cei care se folosesc de instrumente financiare variate pentru cresterea randamentului investitiilor vor fi nevoiti sa dezvaluie gradele cumulate de creditare autoritatilor nationale de reglementare, asa cum cere versiunea de proiect a noii propuneri legislative, care va fi publicata pe 21 aprilie de comisarul Uniunii Europene (UE) pentru piete interne, Charlie McCreevy, si care urmeaza sa devina lege.

Propunera vine ca urmare a criticilor aduse fondurilor speculative sau cu capital privat, in contextul actualei crize economice, ceea ce a starnit ingrijorari cu privire la o repetare a colapsului fondului Long Term Capital Management, din 1998.

Administratorii vor fi nevoiti sa ofere informatii autoritatilor la fiecare expunere a fondurilor fata de activele nelichide si vor trebui sa dezvaluie planurile de evaluare a activelor si actiunile de audit.

De asemenea, capitalul minim este fixat la 125.000 de euro plus 0,02% din activele de peste 250 milioane euro, detinute de un adminitrator.

Aceste masuri nu sunt impuse, insa, companiilor mici, cu active de mai putin de 250 milioane euro. Propunerile au nevoie de aprobarea Parlamentului European si statelor membre ale Uniunii Europene (UE) pentru a deveni lege. 

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#capital, #companii, #creditare, #fonduri, #investitii, #privat, #speculative, #ue , #UE