UE inaspreste conditiile de aderare din cauza Romaniei

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 11:04
1446 citiri
UE inaspreste conditiile de aderare din cauza Romaniei

Statele candidate la Uniunea Europeana vor urma un proces de aderare mai aspru, dupa ce noile state membre, precum Romania, au subminat principiile statului de drept, care stau la baza UE.

In acest scop s-au stabilit noi standarde si masuri de control pentru a monitoriza statele candidate in procesul de aderare, scrie Financial Times, citat de Mediafax.

"Este important sa abordam statul de drept si nu doar prin bifarea unor standarde, ci prin progresul realizat", a declarat comisarul UE pentru extindere, Stefan Fule.

Cel mai probabil, aceasta noua atitudine a comisiei va incetini aderarea noilor state, acestea urmand sa fie monitorizate mai atent in materie de respectarea principiilor democratice.

"Noua abordare a negocierilor in domeniul statului de drept introduce necesitatea inregistrarii riguroase a implementarii reformelor ce se va realiza pe intreg parcursul procesului de negociere. Reformele trebuie sa fie adanc inradacinate si sa fie ireversibile", a mai spus Fule.

Romania, penalizata de Comisia Europeana cu 3,84 milioane de euro

Romania trebuie sa returneze 3,84 milioane de euro catre Comisia Europeana pentru ca a incalcat legislatia privind Politica Agricola Comuna.

Comisia Europeana a anuntat vineri penalizari in valoare de 215 milioane de euro pentru statele membre care au incalcat legislatia europeana in cadrul Politicii Agricole Comune.

Pe langa Romania, alte tari penalizate sunt Germania, Irlanda, Grecia, Franta, Italia, Letonia, Luxemburg, Ungaria, Austria, Portugalia, Suedia si Marea Britanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credibilitate romania, #aderare UE Romania, #state noi UE, #extindere ue , #UE