UE lanseaza o campanie despre drepturile sociale inspirata din circul social

Marti, 10 Februarie 2009, ora 11:39
1485 citiri
UE lanseaza o campanie despre drepturile sociale inspirata din circul social

Uniunea Europeana (UE) a lansat o companie de sensibilizare cu privire la drepturile sociale, inspirata de circul social, ce acopera noua aspecte legate de munca, de la egalitatea de tratament intre barbati si femei, pana la excluziune sociala, saracie si diversitate, a anuntat Comisia Europeana.

"Cand vine vorba despre protectie sociala, UE are reglementari foarte stricte. insa multi europeni nu stiu ce drepturi au si de aceea nu si le exercita. De exemplu, femeile continua sa castige cu 15% mai putin decat barbatii si au sanse mai mici de a ocupa posturi de conducere. UE se straduieste sa reduca aceste disparitati, insa in primul rand este necesar ca oamenii sa isi cunoasca drepturile", se arata in comunicat.

In 2009, orasele europene vor gazdui evenimente folosind ca suport circul si avand ca tema aceste drepturi. Campania a fost inspirata de circul social, o miscare educationala care utilizeaza circul ca instrument de predare pentru tinerii cu tulburari de comportament. De exemplu, compania teatrala implicata in evenimentul care va avea loc la Lisabona lucreaza cu tinerii care au abandonat scoala.

Pentru campania "Stiti ce poate face Europa sociala pentru dvs.?" au fost create afise si materiale video infatisand artisti de circ in situatii care ilustreaza drepturile sociale.

"Folosind divertismentul pentru a prezenta aspecte atat de serioase, UE spera ca mesajele vor ajunge la toata lumea, de la scolari pana la pensionari", se mai arata in comunicatul Comisiei Europene.

#uniunea europeana, #drepturi sociale, #circ social, #excluziune sociala, #protectie sociala , #UE