UE pierde ratingul 'AAA' atribuit de S&P

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 10:12
1075 citiri
UE pierde ratingul 'AAA' atribuit de S&P

Agentia de evaluare financiara Standard and Poor's (S&P) a revizuit in scadere ratingul "AAA" atribuit Uniunii Europene, apreciind ca a slabit coeziunea grupului, iar profilul financiar s-a deteriorat, transmite Bloomberg.

Ratingul de credit pe termen al UE a fost retrogradat de la "AAA" la "AA plus", cu perspectiva stabila, iar calificativul pe termen scurt a fost mentinut la "A-1 plus", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

"Retrogradarea reflecta opinia noastra privind solvabilitatea generala mai redusa a celor 28 de state membre ale UE", apreciaza S&P.

Revizuirea in scadere a ratingului de top 'AAA' vine dupa ce, in ultimii ani, unele state membre ale UE, inclusiv Franta, Italia si Spania, s-au confruntat cu retrogradari, din cauza efectelor crizei datoriei.

Din ianuarie 2012, cand S&P a inrautatit perspectiva ratingului UE la negativa, calificativul mediu al contributorilor la bugetul Uniunii a scazut de la 'AA plus' la "AA".

"Credem ca profilul financiar al UE s-a deteriorat, iar coeziunea in randul statelor membre s-a diminuat. Negocierile bugetare din cadrul UE au devenit mai litigioase, semnaland sporirea riscurilor fata de sprijinul acordat UE de statele membre", se arata in comunicatul agentiei de evaluare financiara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating S P, #rating de credit, #rating UE , #UE