UE vrea sa protejeze sectorul auto de Japonia

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 17:49
1542 citiri
UE vrea sa protejeze sectorul auto de Japonia

Ministrii europeni ai comertului au dat un mandat Comisiei Europene (CE) pentru lansarea negocierilor cu Japonia in vederea incheierii unui acord de comert liber, dar au prevazut o clauza destinata protejarii sectoarelor fragile ale UE, precum industria auto, relateaza France Presse.

"Este vorba despre un mandat clar, confirmat de toate statele membre ale UE", a declarat comisarul european pentru comert, Karel De Gucht, intr-o conferinta de presa.

Potrivit reprezentantului CE, un acord de comert liber cu Japonia va duce la majorarea cu 0,8 puncte procentuale a cresterii economice a UE si va permite crearea a 400.000 de noi locuri de munca in Europa.

Ministrul francez al comertului Nicole Bricq a salutat decizia luata de Consiliul UE, Parisul fiind una din capitalele care a pledat vehement pentru o clauza prin care sa fie protejat sectorul auto european, alte tari sustinatoare ale acestei prevederi fiind Romania, Spania, Italia si Slovacia.

#comert liber Japonia UE, #protectie sector auto UE, #protejare sectoare fragile UE, #crestere economica UE, #locuri munca UE , #UE