Uniunea Europeana, impartita in trei zone

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 15:53
1299 citiri
Uniunea Europeana, impartita in trei zone

UE ar putea fi impartita in trei zone, avertizeaza presedintele grupului socialist din Parlamentul European, Martin Schulz.

Cele trei categorii la care se refera Schult impart Europa in stalele care au introdus moneda euro, tarile cu moneda nationala, iar a treia categorie este formata din Franta si Germania. Cele doua state se considera tarile directoare ale nucleului monetar european si care se manifesta ca zona numarul unu a Europei.

Totusi, Martin Schulz considera incercarile comune in vederea depasirii crizei au condus la o expresie a unei europenizari mai pronuntate. Criza financiara a generat presiuni politice, stare de fapt pozitiva, a adugat Schulz.

Cu toate acestea, Schulz acuza policienii ca nu sunt suficient de expliciti pentru oamenii de rand. Din declaratiile politicienilor nu pot lipsi explicatii privind renuntarea temporara si partiala la suveranitatea nationala, in domenii precum cel financiar si monetar.

Martin Schulz acuza totodata lipsa de transparenta a liderilor europeni, care in spatele usilor inchise discuta ceva, iar in fata electoratului declara altceva.

"Aceleasi guverne care povestesc oamenilor ca statul national poate rezolva toate problemele afirma la Bruxelles ca statul national si-a trait traiul", a spus textual Schulz, calificand aceasta atitudine duplicitara drept una dintre problemele cele mai grave ale Uniunii Europene.

#Schultz, #Europa trei zone , #UE