Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul francez de Finante:

Existenta zonei euro nu mai sta sub semnul intrebarii

Existenta zonei euro nu mai sta sub semnul intrebarii


Uniunea monetara din Europa nu mai este pusa la indoiala asa cum era anul trecut, chiar daca problemele economice ale continentului nu s-au rezolvat, a afirmat joi la Washington ministrul francez de finante, Pierre Moscovici.

Pierre Moscovici participa vineri la reuniunea ministrilor de finante si a guvernatorilor bancilor centrale din statele G20 (principalele tari dezvoltate si emergente), care vor analiza la Washington criza economica din Europa si situatia paradisurilor fiscale, transmite Reuters.

"Inca ne confruntam cu o criza economica in Europa, este o criza a cresterii insuficiente. Nu mai este vorba de o criza a zonei euro" a afirmat oficialul francez, salutand angajamentul BCE de a face orice va fi necesar pentru a apara euro.

Economia Frantei este afectata de stagnare si din acest motiv nu ar fi o idee buna impunerea unei scaderi suplimentare a cheltuielilor, pentru reducerea deficitului bugetar, a explicat Moscovici.

"In al doilea an de recesiune cu care se confrunta zona euro, nu ar fi rezonabil sa adaugam mai multa austeritate la recesiune", le-a declarat jurnalistilor ministrul francez de finante. Acesta a adaugat ca increderea in Europa se imbunatateste iar temerile privind iesirea unor state din zona euro au disparut.

"Nu mai exista o Europa de Nord si o Europa de Sud, o Europa virtuoasa si o Europa corupta. Peste tot exista o preocupare, care a contribuit la salvarea zonei euro, la rezolvarea situatiei delicate in care s-au aflat Spania, Italia, Grecia si Cipru si, in acelasi timp, la definirea unei agende comune pentru stimularea cresterii", a afirmat Moscovici.

Acesta a apreciat ca sistemul financiar din Franta este solid si s-a pronuntat in favoarea unei uniuni bancare depline in Europa.

Recent, autoritatile de la Paris au estimat ca economia Frantei s-ar putea contracta in acest an si ar putea creste sub asteptari in urmatorii patru ani. Programul fiscal al Guvernului francez se bazeaza pe o crestere a produsului intern brut de 0,1% in 2013, de 1,2% in 2014 si de 2% in 2015-2017.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 783 ori