Zona euro trebuie salvata pentru ca UE sa supravietuiasca

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 19:29
1132 citiri
Zona euro trebuie salvata pentru ca UE sa supravietuiasca

Salvarea zonei euro este necesara pentru ca Uniunea Europeana sa supravietuiasca, a afirmat miercuri seful diplomatiei maghiare, Janos Martonyi, citat de MTI.

Martonyi a declarat pentru postul public de radio MR1-Kossuth ca cel mai recent Consiliu European a aprobat un plan de actiune pentru rezolvarea crizei zone euro si ca acum este necesar ca toata lumea sa il implementeze imediat, dar si pe termen mediu si lung.

Statele membre UE renunta doar la o parte din suveranitatea lor in favoarea comunitatii, a precizat Martonyi. Fara indoiala, pentru a rezolva actuala criza "trebuie facuti pasi hotarati in anumite zone" si "toata lumea este de acord" ca acest lucru este necesar pentru a salva zona euro, a adaugat el.

In acelasi timp, exista anumite aspecte "ce nu pot fi atinse" pentru ca cetatenii tarilor membre UE nu ar accepta acest lucru, a mai spus ministrul ungar. Drept urmare, va exista intotdeauna "o identitate nationala unica" ce nu poate fi si nu trebuie impartita ca o proprietate comuna, a subliniat el.

Pe de alta parte, Janos Martonyi a opinat ca dezvoltarea unei Europe cu mai multe viteze nu ar fi de dorit. Este important sa prevenim aparitia unor ritmuri diferite si, chiar daca ele apar, nu ar trebui institutionalizate, a afirmat el. Insa, daca aceasta situatie nu va putea fi evitata, atunci Ungaria trebuie sa apartina "inimii Europei", unde s-a aflat intotdeauna, a conchis seful diplomatiei ungare.

#zona euro UE, #salvare zona euro, #supravietuire Uniunea Europeana , #UE